کد خبر: ۳۰۲۰۸۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۴

افزايش 10 هزار ميليارد توماني تسهيلات

به گزارش گروه صنعت خبرخودرو ، مدیر عامل بانک صنعت و معدن گفت: امسال مانده تسهیلات خود را از 21 هزار میلیارد تومان کنونی به بیش از 31 هزار میلیارد تومان خواهیم رساند که به معنی افزایش 10 هزار میلیارد تومانی برای پرداخت تسهیلات سرمایه گذاری ثابت و سرمایه در گردش است.

علی اشرف افخمی فزود: بیش از 50 درصد از این میزان به تامین سرمایه در گردش عمدتا واحدهای کوچک و متوسط اختصاص خواهد یافت.

وی درباره اولویت های سال جدید این بانک برای توجه بیشتر به تولید گفت: اولویت اصلی ما به ظرفیت رساندن واحدهای موجود و تامین سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی و صنعتی است و البته در این باره نیازمند تامین نقدینگی برای بانک نیز هستیم.

افخمی تاکید کرد : بانک ، سرمایه ای محدود دارد و منابع ریالی کافی در اختیار ندارد که باید با روش های مختلف تامین مالی و تجهیز منابع ، تقویت کنیم.

وی اضافه کرد : سال گذشته توانستیم بخش ریالی تسهیلات را از صندوق توسعه ملی تامین کنیم که امسال هم انتظار داریم با سپرده گذاری که صندوق توسعه ملی برای بانک ها و به ویژه بانک صنعت و معدن خواهد داشت ، به روش های کاری خود سرعت دهیم و فرآیند اعطای وام را کوتاه کنیم.

افخمی گفت: البته واحدهای بزرگ هم بی نیاز از تامین مالی از سوی بانک ها نیست و آمار نشان می دهد بیش از 85 درصد نیاز مالی واحدهای تولیدی از طریق بانک ها و کمتر از 15 درصد از طریق بازار سرمایه تامین می شود.

وی افزود: موضوع مهم در این باره افزایش سرمایه بانک های کشور و به ویژه بانک های دولتی است که مجلس باید به آن توجه ویژه کند زیرا در مقایسه با بانک های منطقه سرمایه بانک های دولتی ما بسیار کمتر است که رفع این مشکل به مصوبه مجلس نیاز دارد.

افخمی گفت: آمار بانک صنعت و معدن نشان می دهد که بیشتر منابع صرف واحدهای متوسط می شود اما واحدهای بزرگ به لحاظ اثرگذاری در اقتصاد سهم قابل توجهی از تسهیلات خواهد داشت و البته از سال گذشته سیاست جدیدی را در بانک صنعت و معدن اغاز کردیم و آن توجه ویژه به واحدهای کوچک و متوسط است که ضمن ارائه خدمات و حمایت ها به واحدهای بزرگ، واحدهای کوچک و متوسط را از نظر دور نکنیم و بر همین اساس سال گذشته به بیش از 3 هزار واحد متوسط و کوچک تسهیلات دادیم.

مدیر عامل بانک صنعت و معدن درباره عملکرد سال گذشته این بانک گفت : به عنوان بانک توسعه ای، سال گذشته در زمینه گشایش اعتبار بسیاری از طرح های بزرگ صنعتی و زیرساختی گام های بلندی را برداشتیم که از جمله آن گشایش اعتبار یک و 8 دهم میلیارد دلاری برای قطار سریع السیر تهران - قم - اصفهان است که در نوع خود کاری جدید است و با سرعت 250 تا 300 کیلومتر در ساعت به افزایش زیرساخت های حمل و نقل کشور کمک فزاینده ای خواهد کرد.

افخمی افزود: برای طرح های هفتگانه فولادی که سال ها متوقف مانده بود سال گذشته بیش از 2 میلیارد دلار گشایش ها را برای همه این طرح ها انجام دادیم و برخی از آنها عملیاتی شده است که امیدواریم با بهره برداری از این طرح ها در 2 تا 3 سال آینده، 7 میلیون تن به ظرفیت تولید فولاد کشور افزوده شود.

وی اضافه کرد: همچنین برای طرح های پتروشیمی که سهم بسزایی در ارزآوری برای کشور دارد از جمله پتروشیمی مسجد سلیمان و پتروشیمی ایلام، 800 میلیون دلار گشایش اعتبار صورت گرفت.

افخمی گفت : در زمینه نیروگاه ها با توجه به اینکه کشور نیازمند تامین کسری برق مصرفی برای بخش های مختلف صنعتی، تولیدی و زیرساختی است با هماهنگی وزارت نیرو، صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن، سهمیه ای به بخش نیروگاهی اختصاص داده شد که بخشی از این منابع را توانستیم مصرف کنیم و فکر می کنم امسال بتوانیم بیشتر یک و نیم میلیارد دلاری را که به این منظور اختصاص یافته است ، جذب کنیم.

وی اضافه کرد: در این باره برای نیروگاه بهبهان و نیروگاه کرمانیان بیش از 600 میلیون دلار گشایش اعتبار شده است که در 2 تا 3 سال آیند ه به بهره برداری خواهد رسید.

افخمی با بیان اینکه سال گذشته با حمایت های بانک 56 طرح در زمینه های مختلف مانند داروسازی، کاشی و سرامیک به بهره برداری رسید ، افزود : در نیمه اول امسال هم چند طرح بزرگ را آماده بهره برداری داریم که پتروشیمی لرستان، پتروشیمی مهاباد و نیروگاه مولد برق یزد از جمله آنهاست که در مجموع حدود 700 میلیون دلار برای این سه طرح گشایش اعتبار شده است.

وی ادامه داد: از آنجا که بیشتر واحدها پایین تر از ظرفیت اسمی خود فعالیت می کرد ، در بخش تسهیلات ریالی، سال گذشته بیش از 4 هزار و 500 میلیارد تومان را به تامین سرمایه در گردش بیش از 3 هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط که بیشتر در شهرک های صنعتی مستقراست ، اختصاص دادیم که نتیجه کار را در بهبود وضع تولید این واحدها مشاهده می کنیم اگرچه هنوز این واحدها با ظرفیت اسمی خود فاصله دارد.

 

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"