کد خبر: ۲۸۱۹۴۴
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۶ - ۳۰ آبان ۱۳۹۳
ابنا: عبیداللّه‏ بن زیاد در روز هفتم محرم در نامه‏ای به عمر بن سعد از وی خواست تا با سپاهیان خود بین امام حسین و یاران، و آب فرات فاصله ایجاد کرده و اجازه نوشیدن آب به آن‌ها ندهد.

این گونه اقدامات غیرانسانی دیگر مطلبی ناملموس برای مردمان قرن بیست و یکم نیست؛ کمی آن طرف‌تر در همان سرزمین و همان چشمه آب، ماجرای بستن آب در حال تکرار است. گویی تاریخ قصد دارد بار دیگر رویدادهای خود را برای اهل زمین بازگو کند.


 

بستن آب بر سپاهیان امام حسین(ع)

گروه تروریستی داعش پس از سیطره بر چند استان عراق،‌ کنترل تعدادی از سدهای این کشور را به دست آورد که در سایه کمبود منابع آبی در خاورمیانه، تصاحب حجم زیادی از منابع آبی عراق برای داعش یک پیروزی استراتژیک است.

سدهای عراق،‌ یکی از مهمترین زیرساخت های این کشور است که بر رودخانه‌های دجله و فرات بنا شده اند و تعداد این سدها به پنجاه سد می رسد. دولت عراق از این سدها برای تامین آب و برق مورد نیاز مردم این کشور استفاده می‌کند.

سد حدیثه یکی از سدهایی است که در هفته های اخیر مورد هجوم داعش قرار گرفته است. در این سد که از بزرگترین سدهای عراق به شمار می‌رود؛‌ نیروگاه برق آبی با ظرفیت 660 مگاوات برق وجود دارد. نیروهای ارتش عراق به کمک نیروهای مردمی این کشور مانع اشغال این سد توسط داعش شدند.

داعش پس از کنترل سدهای آب در استان های انبار و دیاله عراق، از این سدها برای فشار آوردن به ساکنان این استان ها استفاده کرد تا مردم این مناطق با داعش بیعت کنند. علاوه بر این داعش در این استان ها با قطع آب و برق روستاها، ‌اقدام به باجگیری از مردم می کند.


 

سد حدیثه


یکی از موارد دیگر سوء‌ استفاده داعش از سدهای عراق این است که نیروهای این گروه در زمان حمله ارتش عراق،‌ روستاها و راه‌ها را با آب سدها غرق می‌کنند تا جلوی پیشروی ارتش عراق را بگیرند.

نیروهای داعش چند ماه پیش هم با سیطره بر سد فلوجه،‌ آب برخی از شهرهای عراق را قطع کردند که باعث کمبود آب در این شهرها شد و در نهایت عشایر استان انبار با دخالت خود،‌ سد فلوجه را باز کردند تا بحران آب عراق خاتمه پیدا کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید ها
طراحی و تولید: "ایران سامانه"